Styrelsen

Ordförande
Thor Banke

Min väg ut i naturen kom inte helt linjärt och var inte heller helt självklar.När jag var en liten grabb så var naturen ett stort intresse. Jag var scout, jag hängde med pappa ut på jakt, fiske och svampplockning.

Men sen kom tonåren då datorer och sport tog överhanden.Men som tur var så tog tonåren slut och man blev lite vettig igen. Och lagom till att naturintresset kom tillbaka så fanns helt plötsligt en värld av information tillgänglig på internet.

Med lite grävande som kom insikten till slut att det enkla naturlivet där uppskattning av naturen låg i centrum var det som tilltalade mig mest.Så siktet ställdes helt enkelt in på buscraft och alla möjligheter den världen gav mig.

Min förhoppning med Bushcraft Sverige är att fler ska kunna hitta ”hem” som jag gjort och få chansen jag har fått att lära mig mer och få träffa andra som vill som jag: Att njuta av naturen, med naturen


Vice Ordförande

Saly Vestman

För lite mer än tre år sedan började jag min resa mot att lära känna naturen på riktigt.. Jag fick uppleva min allra första natt i skogen, första matlagning över öppen eld, kokkaffe, första Morakniven, första försöket att tälja. Jag har alltid varit rädd för skogen. Då hade jag ingen aning om hur viktig naturnärhet kan vara, men som alltid var jag nyfiken och jag måste bara prova. Sedan dess har naturen och bushcraft varit mitt största intresse. Jag fick lära mig allt från grunden eftersom skogen innan dess inte existerat i mitt liv. Jag har tagit ett stort steg ifrån att vara ett riktigt stadsbarn till att förstå att vi människor tillhör naturen och mår bäst när vi befinner oss i nära kontakt med den. Naturen är underbar, magisk och otroligt givande. Där är det vackert och jag blir full av inspiration och motivation.Jag älskar äventyren, stora som små och bushcraft är för mig en perfekt hobby som ger mycket frihet att välja vad och hur man ska göra. Den begränsar mig inte till en sak eftersom den täcker så många olika kunskaper och områden. Jag har träffat många fina människor och lärt mig otroligt mycket! Man kan läsa hur många böcker som helst men man lär sig trots allt mest av människor. Därför tycker jag att det är så viktigt med träffar, kurser och olika evenemang där man möter duktiga instruktörer, lär sig vildmarks- och överlevnadskunskap, att leva av och med naturen samt traditionellt hantverk. Kvällarna runt elden med bästa bushcraftfamiljen och gott kokkaffe är helt fantastiska! Om jag bara fick säga en enda sak till dig och världen skulle det vara: Prova du med! Om det slår an i dig kommer det tveklöst ge dig näring att hantera din vardag med mer kraft och harmoni. Det förändrade så mycket av mig och mitt liv till det bättre, låt det göra det med dig med.

Kassör
Daniel Gsson Simring

För mig har bushcraft blivit ett sätt att komma tillbaka till det enkla inom friluftslivet, skogslivet eller bushcraft som många säger numera.
Att kunna vistas i skogen utan att behöva prestera och att träffas som en familj där alla skall känna gemenskap och glädje. Genom Bushcraft Sveriges olika kurser eller träffar få dela med mig av min egna kunskap och erfarenhet till kursdeltagare där vi alla lär av varandra och för traditionen vidare att på ett hållbart sätt vistas i skogen.

Daniel Gsson Simring
Kassör Bushcraft Sverige

Tobias Karlsson
Styrelseledamot och instruktör

Skogen har varit med mig ända sedan jag och min familj flyttade ut på landet när jag var 5 år gammal. Nära vårt hus slingrade sig en bäck full med bäcköring och hela skogen blev min lekplats där jag tillbringade så mycket tid som möjligt. Nu runt 40 år senare leker jag fortfarande skogen så mycket jag kan och min barnsliga nyfikenhet till att lära mig och upptäcka nya saker är till och med starkare än någonsin. 

Jag hade min första kurs för över 25 år sedan och har alltid älskat att lära ut, visa och inspirera nya människor samt lära mig från dom. För att vara ärlig så viste jag inte att det var bushcraft jag sysslade med för någon berättade det för mig för en 5-10 år sedan. Jag gillade vad jag hörde och tyckte att beskrivningen stämde väl överens med det jag sysslade med. 

Grundare av: Bushcraft Sverige, Bushcraftfestivalen och Craft by Karlsson

Jonathan Sanden
Styrelseledamot

Jag fann naturen genom böcker under mina barndomsår, och på den vägen bär det. Bushcraft är och förblir min största glöd här i livet.Har jobbat som assisterande instruktör inom den civila sektorn och har även instruerat inom andra sektorer. Jag känner mig som allra mest hemma med en kniv i hand och en tarp över huvudet.

Nenne Thorin Ljung
Styrelseledamot

Jag älskar naturen som en neutral arena för möten, där alla kan bidra utifrån sina förutsättningar och där man kan tillåtas att utvecklas och utmanas konstant. I mitt vardagsjobb jobbar jag med ungdomars fritid och jag tar alla chanser jag får att ta med dem ut i skogen. Tuffa unga är inte alltid lika kaxiga i naturen och försiktiga unga kan ta stora kliv i mötet med moder jord. Jag har vandrat Kungsleden med unga grupper, jobbat för Fjällräven Classic, Björnturen och andra friluftsevent, varit kajakledare för Friskis och Svettis och startat upp Zombieöverlevnadsutbildning, bland annat. Jag kom in i föreningen för två år sedan och drivs av att se föreningens utveckling och medlemmarnas entusiasm. Runt elden med en kopp kaffe trivs jag bäst!

Johan Forsberg
Ledamot

Det började en gång i tiden som en lek i skogen där jag fick känna på äkta frihet. Med åren sökte jag mer och mer utmaningar som gjorde att jag genomförde flertal överlevnadskurser och övningar. Jag har många erfarenheter från hur det kan vara när man saknar utrustning och är utan mat i extrema situationer, under årets alla årstider.

Men jag ville mer än bara överleva, jag ville leva. Detta gjorde att jag började söka efter mer kunskap för att lära mig mer så jag kunde vara mer självförsörjande när jag var ute. Då fanns inte information lika lättillgänglig och det fanns inte lika stort kursutbud som idag. Så 2006 beslutade jag för att starta upp mitt eget företag ”Nordic Bushcraft”. Detta gjorde att jag även var med och grundade föreningen Bush Craft Sverige och än idag jobbar för att sprida kunskap och utveckla den svenska Bushcraften.