Styrelsen

Ordförande
Alfred Olofsson

Har varit intresserad av Djur och natur hela mitt liv som liten började det nog på gården tomten utanför Skara där farmor och farfar hade en ekogård. Sedan dess har jag varit med i scouterna samt ett antal andra föreningar med fokus på att lära mej mer om våra vilda däggdjur och fåglar. Där någonstans runt tonåren köpte på mej både eldstål och tändstål och började lära mej hur man kan få upp eld utan tändstickor tex. samt ett mer naturnära friluftsliv.

Sen blev det jägarexamen samt i samma veva kom ett starkt fågelintresse som utvecklats för varje dag sen dess idag ringmärker jag och inventerar fåglar samt sitter även som ordförande i Lidköpings fågellklubb. Jag träffade på Tobias via hans hemsida när jag satt och sökte spårnings kurser och på den vägen kom jag in i bushcraft sverige.

Kassör och instruktör
Johan Forsberg

Det började en gång i tiden som en lek i skogen där jag fick känna på äkta frihet. Med åren sökte jag mer och mer utmaningar som gjorde att jag genomförde flertal överlevnadskurser och övningar. Jag har många erfarenheter från hur det kan vara när man saknar utrustning och är utan mat i extrema situationer, under årets alla årstider.

Men jag ville mer än bara överleva, jag ville leva. Detta gjorde att jag började söka efter mer kunskap för att lära mig mer så jag kunde vara mer självförsörjande när jag var ute. Då fanns inte information lika lättillgänglig och det fanns inte lika stort kursutbud som idag. Så 2006 beslutade jag för att starta upp mitt eget företag ”Nordic Bushcraft”. Detta gjorde att jag även var med och grundade föreningen Bush Craft Sverige och än idag jobbar för att sprida kunskap och utveckla den svenska Bushcraften.

Styrelseledamot och instruktör

Tobias Karlsson

Skogen har varit med mig ända sedan jag och min familj flyttade ut på landet när jag var 5 år gammal. Nära vårt hus slingrade sig en bäck full med bäcköring och hela skogen blev min lekplats där jag tillbringade så mycket tid som möjligt. Nu runt 40 år senare leker jag fortfarande skogen så mycket jag kan och min barnsliga nyfikenhet till att lära mig och upptäcka nya saker är till och med starkare än någonsin. 

Jag hade min första kurs för över 25 år sedan och har alltid älskat att lära ut, visa och inspirera nya människor samt lära mig från dom. För att vara ärlig så viste jag inte att det var bushcraft jag sysslade med för någon berättade det för mig för en 5-10 år sedan. Jag gillade vad jag hörde och tyckte att beskrivningen stämde väl överens med det jag sysslade med. 

Styrelseledamot

Jonathan Sanden

Jag fann naturen genom böcker under mina barndomsår, och på den vägen bär det. Bushcraft är och förblir min största glöd här i livet.Har jobbat som assisterande instruktör inom den civila sektorn och har även instruerat inom andra sektorer. Jag känner mig som allra mest hemma med en kniv i hand och en tarp över huvudet

Styrelseledamot och instruktör

Daniel Gsson Simring

För mig har bushcraft blivit ett sätt att komma tillbaka till det enkla inom friluftslivet, skogslivet eller bushcraft som många säger numera.
Att kunna vistas i skogen utan att behöva prestera och att träffas som en familj där alla skall känna gemenskap och glädje. Genom Bushcraft Sveriges olika kurser eller träffar få dela med mig av min egna kunskap och erfarenhet till kursdeltagare där vi alla lär av varandra och för traditionen vidare att på ett hållbart sätt vistas i skogen.

Slim Tlili

Ersättare